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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha : |
28/06/2021 |
Actualizado : |
28/06/2021 |
Tipo de producción científica : |
Poster |
Autor : |
RIVAS MATONTE, E.; PARODI, P.; MATTO, C.; GIANNECCHINI, E.; SCHANZEMBACH, M.; RODRÍGUEZ, V.; RIVERO, R. |
Afiliación : |
EMILIANO RIVAS MATONTE, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay.; PABLO PARODI, División de Laboratorios Veterinarios Miguel C. Rubino, Ruta 3 Km 369, Paysandú, Uruguay.; CAROLINA MATTO, División de Laboratorios Veterinarios Miguel C. Rubino, Ruta 3 Km 369, Paysandú, Uruguay.; EDGARDO GIANNECCHINI, División de Laboratorios Veterinarios Miguel C. Rubino, Ruta 3 Km 369, Paysandú, Uruguay.; MARCOS SCHANZEMBACH, División de Laboratorios Veterinarios Miguel C. Rubino, Ruta 3 Km 369, Paysandú, Uruguay.; VÍCTOR RODRÍGUEZ, División de Laboratorios Veterinarios Miguel C. Rubino, Ruta 3 Km 369, Paysandú, Uruguay.; RODOLFO RIVERO, División de Laboratorios Veterinarios Miguel C. Rubino, Ruta 3 Km 369, Paysandú, Uruguay. |
Título : |
Dispersión de celos naturales posterior a sincronización con prostaglandinas en cuatro razas ovinas en condiciones de pastoreo. |
Fecha de publicación : |
2021 |
Fuente / Imprenta : |
In: Jornadas Uruguayas de Buiatría, 48., 2021. Paysandú, Uruguay: Centro Médico Veterinario de Paysandú; Filial de la Sociedad de Medicina Veterinaria del Uruguaya; Sociedad Uruguaya de Buiatría, 31 de Mayo al 4 de Junio 2021. |
Páginas : |
p. 264-266. |
Idioma : |
Español |
Palabras claves : |
PLATAFORMA DE INVESTIGACIÓN EN SALUD ANIMAL; PLATAFORMA DE SALUD ANIMAL. |
Thesagro : |
OVINOS. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/15725/1/JUB-no.48-2021.p.264-266.Rivas.pdf
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Marc : |
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Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
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Biblioteca
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Identificación
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Origen
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Tipo / Formato
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Registro
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Volumen
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Estado
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
20/11/2015 |
Actualizado : |
26/09/2016 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
LADO, J.; CUELLAR, F.; RODRIGO, M.J.; ZACARÍAS, L. |
Afiliación : |
JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO CUELLAR, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); MARÍA JESÚS RODRIGO, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); LORENZO ZACARÍAS, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos). |
Título : |
Nutritional composition of mandarins. |
Fecha de publicación : |
2016 |
Fuente / Imprenta : |
In: Simmonds, M.S.J., Preedy, V.R. (Eds.), 2016, Nutritional Composition of Fruit Cultivars. Academic Press, 419-443.(Chap. 18). |
ISBN : |
9780124081178 |
DOI : |
10.1016/B978-0-12-408117-8.00018-0 |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
ABSTRACT.
Mandarins are characterized, among the Citrus genus, by a large diversity of species and varieties. Genetic evidences indicate that mandarin is one of the ancestral Citrus species, originated from Asiatic regions, and also an ancient parental of orange. This genetic diversity originates the nutritional and nutraceutical properties of mandarin fruits to vary largely among the different species and varieties. Sugars, acids, carotenoids, polyphenols (flavonoids and phenolic acids), limonoids, and vitamins are the most relevant components in mandarin flesh that collectively determine the mandarin flavor as a whole. Mandarin fruits are particularly rich in β-cryptoxanthin, a xanthophyll with provitamin A activity and important health-related properties. Volatile compounds also exert a predominant effect on consumers' acceptance and therefore, represent a relevant quality trait in this crop. A comparison of the main nutritional constituents in fruits of the different mandarin species and varieties in the world is described and discussed.
Copyright © 2016 Elsevier Inc. All rights reserved. |
Palabras claves : |
CAROTENOIDS; FLAVONOIDS; LIMONOIDS; POLYPHENOLS; VITAMINS. |
Thesagro : |
CAROTENOIDES; CITRUS; MANDARINAS. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
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